Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΙΑΤΡΙΚΑ"Θεραπεία Υπογονιμότητας και Καρκίνος Μαστού: Μύθος & Πραγματικότητα"

“Θεραπεία Υπογονιμότητας και Καρκίνος Μαστού: Μύθος & Πραγματικότητα”

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και σε συνεργασία με την Immune Recognition Ι.Κ.Ε. Spin – off Εταιρεία του Πανεπιστήμιου Κρήτης και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική, διοργανώνεται η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: ΜΥΘΟΣ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο ΝΤΟΡΕ του Ηρακλείου Κρήτης.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί μια μελέτη που διήρκησε 30 χρόνια, συμμετείχαν 1,8 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως, οι οποίες έλαβαν θεραπεία γονιμότητας και παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο 27 χρόνια μετά από τις θεραπείες που έλαβαν! Αριθμοί ρεκόρ!

Οι ερευνητές από το Kings College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι τα φάρμακα γονιμότητας δεν αύξησαν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με γυναίκες που δεν υποβλήθηκαν σε αντίστοιχες θεραπείες.Μέσα από ιατρικά δεδομένα αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν φαρμακευτική διέγερση προκειμένου να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση δεν διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν στο μέλλον πρόβλημα με καρκίνο του μαστού. Τη μελέτη θα παρουσιάσουν εξειδικευμένοι εισηγητές, καταξιωμένοι ερευνητές και κλινικοί γιατροί. Θα αναλύσουν τις θεραπείες υπογονιμότητας και τη σχέση των φαρμάκων που χορηγούνται με τον καρκίνο του μαστού.

Τα στοιχεία καταγράφονται στο έγκριτο περιοδικό Fertility Sterility του 2021, σε μια ανασκόπηση – μετανάλυση με τίτλο «Risk of breast cancer in women treated with ovarian stimulation drugs for infertility: a systematic review and meta-analysis». Η μελέτη αυτή συζητείται και αναλύεται από τους ίδιους τους συγγραφείς και από άλλους έγκριτους συναδέλφους τους, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Το μήνυμα αυτής της μελέτης είναι ότι οι ιατροί αναπαραγωγής δεν πρέπει να εφησυχάζουν αλλά αντίθετα να θέτουν τον προληπτικό έλεγχο της υπογονιμότητας στην πρώτη γραμμή της καθημερινής πρακτικής τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, το λόγο θα λάβουν μεταξύ άλλων επιστημόνων ως προσκεκλημένοι ομιλητές οι κ. Κύπρος Νικολαΐδης, Ιπποκράτης Σαρρής, Yusuf Beebeejaun και Sesh Sunkara. Πρόεδρος της ημερίδας θα διατελέσει ο κ. Ευγένιος Κουμαντάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ενώ πρόεδροι της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής οι κ. Κωνσταντίνος Πάντος και Κωνσταντίνος Σφακιανούδης αντίστοιχα. Στην εκδήλωση αυτή, θα λάβει χώρα και η βράβευση του κ. Κύπρου Νικολαΐδη, Καθηγητή Εμβρυομητρικής Ιατρικής του King’s College του Λονδίνου, για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά του στην επιστήμη και ιδιαιτέρως στο πεδίο της εμβρυικής ιατρικής.      

Η παρούσα ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

Πηγή:https://www.ivfnews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα