Φωταγωγήθηκε πορτοκαλί το Δημαρχείο στη Σύρο

166
https://cyclades24.gr/

Στα πορτοκαλί το δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο σήμερα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα  για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ενόψει και της Διεθνούς Ημέρας, που έχει οριστεί η  25η Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης στηρίζει με κάθε τρόπο τις γυναίκες-θύματα. Το Γραφείο Ισότητας του Δήμου, μεριμνά  για τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των  παιδιών καθώς και την υποστήριξη αυτών σε περιπτώσεις κακοποίησης. Επιπρόσθετα αναπτύσσει  δράσεις για την αύξηση της συμμετοχής  των γυναικών στην απασχόληση, στην κοινωνική και πολιτική συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στο Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Από τα έμφυλα στερεότυπα και τις διακρίσεις ως την έμφυλη βία. Υπάρχει άλλος δρόμος;»  Μία βιωματική συζήτηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη την βίας κατά των γυναικών.

Μια συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών (Κ.Ε.Θ.Ι.) και της G-All, Gender Alliance Initiative – Η Συμμαχία των Φύλων

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνιστά εκδήλωση των ιστορικά άνισων σχέσεων ισχύος μεταξύ των γυναικών και των ανδρών, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε επικυριαρχία και διακρίσεις κατά των γυναικών από τους άνδρες και στην παρακώλυση της πλήρους προόδου των γυναικών . Αποτελεί επίσης έναν από τους ζωτικής σημασίας κοινωνικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες εξαναγκάζονται σε υποδεέστερη θέση σε σύγκριση με τους άνδρες.

Πηγή:https://cyclades24.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.