Γονείς – αρνητές κρατούν 24 παιδιά μακριά από το σχολείο στο Ηράκλειο

205
Protothema.gr arnites_sxoleio

Εκτός σχολείου παραμένουν 24 παιδιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που δεν έχουν παρουσιαστεί στο σχολείο από την αρχή του σχολικού έτους, λόγω της αντίθεσης των γονέων τους στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα παιδιά, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά, αν συνεχίσουν τις αδικαιολόγητες απουσίες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι γονείς, αρνητές είτε του κορωνοϊού, είτε των μέτρων από 19 οικογένειες, στερούν την εκπαίδευση σε 17 παιδιά που δεν πηγαίνουν σε 10 δημοτικά σχολεία, σε 6 παιδιά που πηγαίνουν σε έξι νηπιαγωγεία και ένα παιδί γυμνασίου σε σχολείο της επαρχίας.

Πρώτος στόχος να τους μεταπείσουν και μετά η Δικαιοσύνη

Σε πρώτη φάση, οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τις 19 οικογένειες που αντιδρούν στα μέτρα. Αν ωστόσο δεν τα καταφέρουν, οι μαθητές θα χάσουν τη σχολική χρονιά, ενώ οι γονείς θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους διευθυντές των σχολείων και με την έναρξη των μαθημάτων, αμέσως μετά από τις διακοπές, θα διερευνήσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr. Οι διευθυντές θα καλέσουν τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, προκειμένου να τους εξηγήσουν τι ισχύει και ότι θα επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα ανηλίκων για να ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ιωάννης Καραγιαννίδης τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και ότι τα παιδιά πρέπει να μετέχουν στη δια ζώσης εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι πολύ περισσότερα παιδιά δεν παρακολουθούσαν τα δια ζώσης μαθήματα.

Πάντως, η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω της στάσης τους έναντι των μέτρων, ενδέχεται να τους φέρει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Με βάση τον νομοθετικό πλαίσιο, η στάση τους επισύρει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη, χρηματική ποινή ή και αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους.

Πηγή:http://Protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.