Η Μελίνα από το Ξυλοκάστρο Κορινθίας και ο “πόλεμος” που δέχτηκε για τα εργασιακά της δικαιώματα.

959

Οδηγήθηκε μεθοδευμένα ,μετά από σκληρές και επώδυνες συμπεριφορές του εργοδότη της σε παραίτηση γιατί :Δεν έδινε πίσω τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας και άκουσον – άκουσον…. έμεινε έγκυος !

Την ιστορία μας την έστειλε η αδελφή της μην αντέχοντας την αδικία, τον εκβιασμό ,την εξύβριση που δέχτηκε η Μελίνα με σκοπό να μην υπάρξει δεύτερη στην ίδια θέση.

Προσελήφθη με επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο βάση της νομοθεσίας είχε συγκεκριμένους όρους, μέσα σ αυτούς και η αυτονόητη αλλά δυστυχώς όχι για πολλούς, καταβολή των Δώρων , Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Στην πρώτη καραντίνα δούλευε διπλό βάρδιες για να του βγάλει τη δουλειά γιατί δεν είχε προσωπικό .

Το Πάσχα που της έβαλε το δώρο πήγε και της είπε να του το επιστρέψει και όταν αρνήθηκε ο εργοδότης της έγινε έξαλλος .

Στο σημείο αυτό άρχισαν οι εκβιασμοί.

Τρείς μήνες μετά την έναρξη της εργασίας της, επισημαίνουμε από επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ η Μελίνα είχε την ευλογία της εγκυμοσύνης .

Από το σημείο αυτό χειροτέρεψε η εργασιακή της σχέση .

΄Ακουσε απείρου κάλλους χαρακτηρισμούς όπως “τι να σε κάνω τώρα που είσαι έγκυος ” λες και γινόμαστε άχρηστες επειδή κυοφορούμε.

Εχοντας πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη και λόγου του κίνδυνου της αποκόλλησης με εντολή γιατρού βγήκε σε άδεια κύησης ,νωρίτερα.

Επιστρέφοντας κανονικά στην εργασία της (από το επιδοτούμενο πρόγραμμα) μετά τη γέννηση του μωρού της, βρέθηκε αντιμέτωπη με πολύ χειρότερη συμπεριφορά του εργοδότη της.

Εκβιασμό και ψυχολογικό πόλεμο σε καθημερινή βάση,της έλεγε δεν θα βρει πουθενά δουλειά και ότι θα την καταστρέψει , μέχρι που πριν λίγες ημέρες με δόλιο τρόπο απέσπασε την υπογραφή παραίτησης της και ναι Κυρίες και Κύριοι την έδιωξε μέσα στις γιορτινές ημέρες. Για να εδραιώσει μάλιστα τη συμπεριφορά του την κατάγγειλε για εξύβριση.

Ολη η συμπεριφορά του εργοδότης απέναντι στη Μελίνα έχει καταγραφεί με καταγγελίες στην εποπτεία εργασίας .

Κλείνοντας η αδελφή της Μελίνας γράφει:

“Είναι κρίμα, είναι μια νέα μαμά, χθες ήταν εκείνη αύριο θα είναι κάποιος άλλος .Δεν ξέρετε πόσο θλιβερό είναι να ακούς από έναν άντρα ότι τι να σε κάνω τώρα που είσαι έγκυος Λες και γινόμαστε άχρηστες επειδή κυοφορούμε. Θλιβερό”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.