′′ Ό, τι αγαπάς μπορεί να χαθεί, αλλά στο τέλος η αγάπη θα γυρίσει με άλλο τρόπο.”

1113
Δημήτριος Ι. Πετρούνιας - Ψυχοεκπαιδευτής MSc

Από τη σελίδα Δημήτριος Ι. Πετρούνιας – Ψυχοεκπαιδευτής MSc μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία με πολλά διδάγματα .

” Στα 40 του χρόνια ο Franz Kafka, που δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε παιδιά, περπατούσε σε πάρκο του Βερολίνου όταν γνώρισε ένα κοριτσάκι που έκλαιγε επειδή είχε χάσει την αγαπημένη της κούκλα. Κοριτσάκι και Κάφκα έψαξαν για την χαμένη κούκλα χωρίς αποτέλεσμα. Ο Κάφκα πρότεινε να συναντηθούν ξανά εκεί την επόμενη μέρα, να επιστρέψουν για να την ψάξουν μαζί.
Την επόμενη μέρα, μην έχοντας βρει την κούκλα, ο Kafka έδωσε στο μωρό ένα γράμμα ′′ γραμμένο ′′ από την κούκλα που έλεγε: ′′ Παρακαλώ μην κλαίς. Έκανα ένα ταξίδι για να δω τον κόσμο. Θα σου γράψω τις περιπέτειες μου.”
Έτσι ξεκίνησε μια ιστορία που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του Κάφκα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους, ο Κάφκα διάβαζε τις επιστολές της κούκλας προσεκτικά γραμμένες με περιπέτειες και συζητήσεις που το μικρό κορίτσι βρήκε αξιολάτρευτες.
Τελικά ο Kafka έφερε πίσω την κούκλα (αγόρασε μία) όταν ήταν πάλι πίσω στο Βερολίνο.
′′ Δεν μοιάζει καθόλου με την κούκλα μου “, είπε το κοριτσάκι. Ο Kafka τότε της έδωσε ένα άλλο γράμμα στο οποίο η κούκλα έγραφε: ′′ Τα ταξίδια μου με άλλαξαν “. Το κοριτσάκι αγκάλιασε τη νέα κούκλα και την έφερε σπίτι χαρούμενη.
Την επόμενη χρονιά ο Κάφκα πέθανε.
Πολλά χρόνια μετά το παιδί, τώρα ενήλικας, βρήκε μήνυμα μέσα στην κούκλα. Στη σύντομη επιστολή του ο Κάφκα έγραφε:
′′ Ό, τι αγαπάς μπορεί να χαθεί, αλλά στο τέλος η αγάπη θα γυρίσει με άλλο τρόπο.”
Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
[“Ο Κάφκα και η κούκλα που ταξιδεύει”, by Jordi Sierra I Fabra] 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.