Οι παντόφλες των αναμνήσεων του παιδοογκολογικού .

1139
Εθελοντές Δότες Μυελου των Οστών Σητείας Δείτε λιγότερα

Στο βάθος της ντουλάπας, ανάμεσα σε κουτιά από παπούτσια βρήκα μία μπλε σακούλα σφιχτά δεμένη. Δεν θυμόμουν τι είχα βάλει μέσα.

Έλυσα τον κόμπο και είδα ένα ζευγάρι παντόφλες που μου είχε στείλει (τότε) η πεθερά μου. Έμεινα εκεί να τις κοιτάζω και οι μνήμες με περικύκλωσαν.

Αυτό το ζευγάρι παντόφλες φορούσα όταν τον είχα αγκαλιά και τον κουνούσα στην αγκαλιά μου καθώς το φάρμακο της χημειοθεραπείας έμπαινε στις φλέβες του.

Αυτό το ζευγάρι παντόφλες φορούσα κι όταν προσευχόμουν να γίνει καλά κι έσερνα το σώμα μου τα βράδια στο μικρό δωμάτιο της ογκολογικής, από την αγωνία και την αϋπνία ακούγοντας την αντλία έγχυσης φαρμάκων.

Αυτό φορούσα κι όταν του τραγούδαγα και του έλεγα ” Σε αγαπάω γιέ μου”.

Αυτό το ζευγάρι παντόφλες είναι ένα μέρος της ιστορίας μας, με βοηθάει να μην ξεχάσω και προσθέτει στην μνήμη μου και την παραμικρή λεπτομέρεια κι ας έχουν περάσει τέσσερα χρόνια που τον έχασα.
Πονάω που τις βλέπω και σίγουρα δεν μπορώ να τις φορέσω ξανά. Τις κλείνω πάλι μέσα στην μπλε σακούλα και τις βάζω πίσω στην ντουλάπα και συνειδητοποιώ ότι τόση ώρα δεν αναπνέω.
Katerina Stamatelatou περήφανη μάνα του Κωνσταντίνου-Εφραιμ που πάλεψε με τον Καρκίνο και τώρα είναι αστεράκι στον ουρανό 

Πηγή  : Εθελοντές Δότες Μυελου των Οστών Σητείας 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.