Αφγανιστάν: Επανενώθηκε με την οικογένειά του βρέφος επτά μηνών που είχε εξαφανιστεί στις ταραχές της Καμπούλ

578
https://www.protothema.gr/

Το μωρό είχε παραδοεθεί τον Αύγουστο από τον πατέρα του σε έναν στρατιώτη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς φοβήθηκε ότι θα καταπατείτο από το πλήθος – Στη διεθνή συνεργασία για τον εντοπισμό του, συμμετείχε και το Χαμόγελο του Παιδιού

Η περιπέτεια του Αχμαντί Σοχάιλ, ενός βρέφους επτά μηνών σήμερα, έληξε δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν εναγωνίως από τον Αύγουστο, όταν χάθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στη διάρκεια των ταραχών που ακολούθησαν την κατάληψη της διακυβέρνησης του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Ο μικρός Αχμαντί Σοχάιλ βρέθηκε στην περιοχή της Καμπούλ, είναι καλά στην υγεία του και επανενώνθηκε με την οικογένειά του χάρη στη διεθνή συνεργασία και συνέργεια, στην οποία συμμετείχε και το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο είχε αναδημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, στις 2 Νοεμβρίου.

Baby Lost in Kabul Airlift Reunited with Family

Η θετική έκβαση της υπόθεσης εξαφάνισης του μωρού επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν στεφανώνεται η συνεργασία των διεθνών φορέων και ενεργοποιείται η κοινωνία των πολιτών μπορεί ακόμα και να σωθεί η ζωή ενός παιδιού σε άμεσο κίνδυνο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Αχμαντί Σοχάιλ χάθηκε στις 19 Αυγούστου (δύο μηνών τότε) στο αεροδρόμιο στο Αφγανιστάν σε έναν πανικό πλήθους που προσπαθούσε να διαφύγει, όταν η χώρα κυριεύτηκε από τους Ταλιμπάν. Το μωρό παραδόθηκε από τον πατέρα του σε έναν στρατιώτη, καθώς φοβήθηκε ότι θα καταπατείτο από το πλήθος, και από εκεί έπεσε στα χεριά ενός 29χρονου οδηγού ταξί, ο οποίος το πήρε στο σπίτι του στην Καμπούλ για να το μεγαλώσει.

Η οικογένεια του μωρού βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ιστορία με τις φωτογραφίες του παιδιού δημοσίευεσε το Reuters τον Νοέμβριο. Το μωρό εντοπίστηκε, και με τη βοήθεια της εταιρίας WebIQ επιβεβαιώθηκε μέσα από τις φωτογραφίες ότι πρόκειται για το ίδιο μωρό το οποίο έχει σήμερα παραδοθεί στους παπούδες και τους θείους του, με στόχο να επανενωθεί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ.

Πηγή:https://www.protothema.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.