Οικογένεια υιοθέτησε και ”αγκάλιασε” προσφυγόπουλο

477
https://www.themamagers.gr/

Ένας από τους πιο σκοτεινούς αντίκτυπους του 2020 συνοψίζεται στο γεγονός πως η φρίκη του πολέμου πήρε 5.424 προσφυγόπουλα μακριά από την αγκαλιά των γονιών τους. Ορισμένες ελληνικές οικογένειες αντιστάθηκαν στην φρίκη και τον φόβο των 2 τελευταίων ετών με τον πιο τρυφερό τρόπο, ανοίγοντας την αγκαλιά τους. Μεταξύ αυτών των οικογενειών βρίσκεται και εκείνη της κας Μαρούτσου, που το 2021, έχοντας ήδη ένα βιολογικό παιδί έγινε ανάδοχη οικογένεια για ένα μικρό ασυνόδευτο προσφυγόπουλο.

«Η Σ. ήταν εξαρχής πολύ φιλική και πρόσχαρη. Μας αποκαλούσε από την πρώτη μέρα «μαμά» και «μπαμπά», κάτι που μας συγκίνησε και μας έφερε ακόμα πιο γρήγορα κοντά. Φαντάζομαι πως είχε ανάγκη το παιδάκι να νιώσει ασφαλές, πως ανήκει σε μια οικογένεια…» αναφέρει η κα Μαρούτσου σε συνέντευξή της στο in.gr.« (Η κόρη μας) μας έλεγε ότι πάντα ήθελε μια αδελφούλα και δεν πτοήθηκε ούτε όταν η κοινωνική λειτουργός προσπάθησε να την προετοιμάσει για τις πιθανόν δύσκολες πλευρές μιας τέτοιας εμπειρίας. Φυσικά, όταν πρωτοπήγαμε να γνωρίσουμε την Σ., ρωτήσαμε μετά την Μ. αν συνεχίζει να επιθυμεί αυτή την αναδοχή και δήλωσε πως ναι», συνεχίζει. «Της εξήγησα πως έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στέγη, τροφή και φροντίδα στην Σ. για ένα διάστημα. Η βραχυπρόθεσμη φύση της αναδοχής λειτούργησε τότε κατευναστικά προς τη Μ. που δήλωσε πως μετά όμως από αυτό το διάστημα θα πρέπει η Σ. να φύγει. Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της σχέσης τους και τώρα έχουν δεθεί τόσο πολύ που η Μ. μας ρωτάει τι μπορούμε να κάνουμε για να μείνει η Σ. για πάντα…».

Πηγή:https://www.themamagers.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.