Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παραλείψεις αναφορικά με τη δειγματοληψία DNA επισημαίνει η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα

509
https://www.newsit.gr/

Συγκλονισμένο εξακολουθεί να παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, με την διαδικασία της ανάκρισης να έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο MEGA αναφορικά με τις παραλείψεις που έγιναν στην δειγματοληψία του DNA της Γεωργίας Μπίκα και όλων όσων παρευρίσκονταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. 

«Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός», δηλώνει – μεταξύ άλλων – ο ιατροδικαστής, μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης σημείωσε επίσης πως βάσει της έκθεσης του DNA δεν προκύπτουν δείγματα πως είχαν ληφθεί για έλεγχο τα κλινοσκεπάσματα από το δωμάτιο.

Όπως εκτίμησε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ο λόγος της παραπάνω παράλειψης ενδέχεται να είναι πως όταν οι υπεύθυνοι της διερεύνησης πήγαν να ελέγξουν τον δωμάτιο, ο χώρος πιθανότατα είχε ήδη καθαριστεί, όπως και τα κλινοσκεπάσματα και σημείωσε πως τα στοιχεία που τυχόν θα προέκυπταν από τα σεντόνια θα βοηθούσαν ιδιαίτερα.

«Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης και συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει εάν τηρήθηκε το πρωτόκολλο δειγματοληψίας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-ciilteif4v15about:blank

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος δήλωσε πως θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα εάν είχε ληφθεί δείγμα από το αίμα της Γεωργίας και τόνισε πως κάποιος έδωσε λάθος οδηγίες στους αστυνομικούς και δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο δειγματοληψίας.

Με πληροφορίες από MEGA

Πηγή:https://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.