Η ιστορία για τα δολοφονημένα Κρητικόπουλα από τους Γερμανούς Ναζί συγκλονίζει μέχρι σήμερα | ΦΩΤΟ

429
https://www.daynight.gr/

Τρία παιδιά, τρία Κρητικόπουλα δολοφονημένα. Σκοτωμένα σαν το σκυλί στο αμπέλι. Γιατί μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες ολόκληρες, όμως τα εγκλήματα των Γερμανών Ναζί δεν μπορεί κανένας χρόνος να τα σβήσει, καμία λησμονιά να τα ξεπλύνει.

Το συμβάν στο Κεφαλοβρύσι Βιαννού, αυτό που έλαβε χώρα στις δύσκολες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αντηχεί μέχρι σήμερα τη θυσία τριών νεαρών παιδιών.

Τι γράφει η αφιέρωση για τα Κρητικόπουλα

«Σ’ αυτό εδώ το μετόχι στις 14-9-2014 σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, αφού βασανίσθηκαν απάνθρωπα, τα παιδιά του Γεώργιου Βερβελάκη από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου

Ευαγγελία 8 ετών

Μαρία 12 ετών

Στυλιανός 15 ετών»

Η φωτογραφία από την πλάκα που έχει τοποθετηθεί εκεί που οι γερμανοί ναζί δολοφόνησαν τρία παιδιά, επειδή δεν ήθελαν να καταδώσουν τον πατέρα τους, κυκλοφορεί εντονότατα στο διαδίκτυο.  Οι χρήστες του facebook τη δημοσιοποιούν ενώ πολλοί εκφράζουν την οργή τους για την αναγόρευση του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η φωτογραφία αρχικά δημοσιοποιήθηκε από τον λογαριασμό του Giannis Paragioudakis και μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι μοιραστήκαν τη φωτογραφία στις προσωπικές τους σελίδες, χαρακτηριστικό αν μη τι άλλο του αντίκτυπου που είχε σε αυτούς που την είδαν.

Όμως, από ότι φαίνεται, λίγοι γνωρίζουν την ιστορία και τα γεγονότα για τα οποία τοποθετήθηκε η πλάκα.

Πηγή:https://www.daynight.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.