Γλυκά Νερά: Συγκλόνισε στο δικαστήριο η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν

623
https://www.newsit.gr/

Συγκλονιστικά στοιχεία κατέθεσε η Ελένη Μυλωνοπούλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς ήταν η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου περιέγραψε πως από την πρώτη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι ο δράστης της δολοφονίας ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τον κατηγορούμενο και για το γεγονός ότι έβαλε τη μικρή Λυδία δίπλα από το πτώμα της 20χρονης, αφού τη σκότωσε μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή κακοποιητική ενώ για τη Ρόξι το σκυλάκι της που επίσης σκότωσε ο κατηγορούμενος, η μάρτυρας είπε πως η Καρολάιν το λάτρευε.

 «Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του» τόνισε η μάρτυρας.

Οι 12 συνεδρίες και ο… άλλος κόσμος που παρουσίαζε ο καθένας

Η μάρτυρας άρχισε την επαφή της περιγράφοντας την πρώτη συνάντηση της με το ζευγάρι, συνάντηση που από την πρώτη στιγμή ήταν αποκαλυπτική και έφερε στην επιφάνεια τη διάσταση ανάμεσα τους.

Συνολικά είπε ότι πραγματοποιήθηκαν 12 συνεδρίες διάρκειας μίας ώρας.

Επιπλέον, τόνισε ότι ήδη από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίας φάνηκαν οι διαφορές στο τρόπο που παρουσίαζαν τη σχέση η Καρολάιν και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Τη πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με τη Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος,  η πρώτη κουβέντα που μου είπε θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί. Αμέσως αποδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερωτήματα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η Καρολάιν φοβόταν 

Η κ. Μυλωνοπούλου περιέγραψε την κατάσταση της Καρολάιν ως άσχημη, σαν μία κοπέλα που φοβόταν ειδικά από τον Ιανουάριο του 2021 και μετά.

«Ήταν ένα παιδί που φοβόνταν. Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε που να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στη πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν χει χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

Η μάρτυρας ωστόσο τόνισε στο δικαστήριο πως η 20χρονη κοπέλα είχε αναφερθεί σε περιστατικά μόνο λεκτικής βίας και όχι σωματικής.

«Την είχε βομβαρδίσει ερωτικά όταν ήταν 16»

«Όταν ένας άνθρωπος είναι χειριστικός σαν τον κατηγορούμενο θέλει ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζει που βρίσκεται ο άλλος. Ένας χειριστικός άνθρωπος δεν τα κάνει αμέσως αυτά, τα κάνει σιγά – σιγά . Όταν η Καρολαιν ήταν 16 ετών της είχε κάνει ένα βομβαρδισμό έρωτα πετούσε με το ελικόπτερο ήθελε να τη βάλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά» τόνισε η μάρτυρας.

Από την άλλη ωστόσο η κυρία Μυλωνοπούλου επισήμανε πως η Καρολάιν ένιωθε ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορούμενου όχι τον άνθρωπο.

Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε μήπως εγώ μετά κάνω λάθος. Μετά έλεγε όχι «έχω χάσει τη ζωή». Είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλειά του παιδιού και όσα είχε περάσει».

«Ο Μπάμπης έδινε στον έξω κόσμο την τέλεια εικόνα»

Η μάρτυρας ανέφερε πως «ο κατηγορούμενος έδινε πάντα μια εικόνα τέλεια στον έξω κόσμο. Δεν ήθελε η εικόνα του να έχει κηλίδες. Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν. Τον ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος τόσο γρήγορα η Καρολάιν και δεν μου απάντησε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση ο κατηγορούμενος».

Η αγορά του οικοπέδου

Ακόμα πρόσθεσε πως «η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατεύθυνε στην κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσω ένα οικόπεδο να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάνε καλά. Σε πιο μακρινή ακόμα περιοχή. Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, η σχέση είναι νοσηρή δεν πρόκειται να φτιάξει.  Στην επόμενη συνεδρία μου είπε ότι θα έπαιρναν δάνειο και θα τους έδιναν και οι γονείς τους χρήματα, αλλά οι γονείς της τα περισσότερα. Ήταν έξω φρενών και μου έλεγε πάλι οι γονείς μου πληρώνουν. Μου είπε πως είναι δυνατόν να δίνουμε τα περισσότερα χρήματα οι γονείς μου και το οικόπεδο να είναι στο όνομά του;».

«Δεν ήθελε επαφές με τους γονείς του Μπάμπη»

«Το Δεκέμβριο μου είπαν ότι υιοθέτησαν ένα ζωάκι, είχε μεγάλη χαρά. Έλαμπαν τα μάτια της. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί με ένα μεγαλειώδη χαρακτήρα αγαπούσε τα ζωάκια τα αδέσποτα αυτά δείχνουν ότι ήταν ένα άτομο που είχε μια πληρότητα συναισθηματική. Δεν ήθελε επαφές με τους γονείς του κατηγορούμενου. Τη ρώτησα για αυτό και μου είπε δεν μου έκαναν απολύτως τίποτα απλά δεν αισθάνομαι άνετα μαζί τους».

Οι φήμες για τρίτο πρόσωπο

Από τον Ιανουάριο του 2021 και μετά σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρος η Καρολάιν είχε υποψίες για την ύπαρξη τρίτου προσώπου στο γάμο της.

«Τον Ιανουάριο η Καρολάιν άρχιζε να μου λέει ότι ο κατηγορούμενος λείπει Κυριακές. Ήταν θυμωμένη και σαφώς κατάλαβα ότι τσακώνονται. Είχε άλλη σκέψη στο μυαλό της μήπως υπάρχει τρίτο άτομο. Μου είπε ότι μέχρι τότε δεν της είχε δώσει δικαίωμα, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κατηγορούμενος είχε μια έντονη ζωή πριν από εκείνη και αυτό της πυροδοτούσε το συναίσθημα της ζήλειας» είπε η μάρτυρας.

«Από την αρχή τον υποψιάστηκα»

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας στην κατάθεση της στο Δικαστήριο περιέγραψε και πως διακόπηκαν οι συνεδρίες με το ζευγάρι, τονίζοντας ότι εκείνη από την πρώτη στιγμή μετά το έγκλημα υποψιάστηκε τον κατηγορούμενο. 

«Εγώ επέμεινα να μιλήσει η Καρολάιν με τη μητέρα της. Έφτασα στο σημείο να της δώσω το τηλέφωνο της δικηγόρου μου που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες. Στις 4/2 διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει.

Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει».

Πηγή:https://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.