Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΑΝΘΡΩΠΟΙΟ «φύλακας άγγελος» γιατρός που βοήθησε την 8χρονη στην παιδική χαρά

Ο «φύλακας άγγελος» γιατρός που βοήθησε την 8χρονη στην παιδική χαρά

Τα κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα στην παιδική χαρά με την 8χρονη, σημαντικό ρόλο έπαιξε ένας γιατρός που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο αλλά η συμβολή του ήταν τόσο σημαντική για την εξέλιξη της υγεία της. Ο χειρουργός ΩΡΛ του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 Σαράντης Μπλιόσκας ήταν στην νέα παραλία, όταν άκουσε φωνές στην παιδική χαρά και ζητούσαν βοήθεια για την 8χρονη που έκοψε το δάκτυλο της στην τσουλήθρα.

Οι κινήσεις του γιατρού ήταν σωτηρίες για την 8χρονη, καθώς καθοδήγησε τους γονείς και τους παρευρισκόμενους για την συντήρηση του δακτύλου και την μεταφορά της 8χρονης.

«Γυρνώντας από ένα αναψυκτήριο που είχα πάει με τον γιο μου, με ειδοποίησαν ότι ένα παιδάκι είχε χτυπήσει στην τσουλήθρα. Φτάνοντας εκεί είδα αποκομμένο το μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού της. Είχε αποκοπεί στις δυο από τις τρεις φάλαγγες, δηλαδή υπέστη πλήρη αποκοπή» αναφέρει ο κ. Μπλιόσκας.

Με την ψυχραιμία του γιατρού αλλά και την αγωνία ενός γονέα άρχισε αμέσως να περιποιείται την ανήλικη.

«Ζήτησα από μια γυναίκα να φέρει πάγο για να βάλουμε το αποκομμένο δάκτυλο και φρόντισα το τραύμα.

Προσπάθησα να κάνω ο,τι μπορώ ώστε οι συνάδελφοι που θα έκαναν επανασυγκόληση να έχουν τις καλύτερες συνθήκες. Ευτυχώς βοήθησε» σημειώνει.

Όπως τονίζει ο γιατρός, τα πρώτα λεπτά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικά για την συγκόλληση. «Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο σημαντικά, γιατί πρέπει να συντηρηθεί σωστά το σκέλος που θα συγκολληθεί».

«Θα μπορούσε να ήταν ο γιος μου»

Στη συγκεκριμένη τσουλήθρα, το ίδιο απόγευμα έπαιζαν και αλλά παιδιά και σε δυο από αυτά μάγκωσαν μέρος από τα ρούχα τους στην κομμένη λαμαρίνα. Λίγα λεπτά πριν το περιστατικό στην ίδια τσουλήθρα έπαιζε και ο γιος του γιατρού.

«Έτυχε να είμαι εκεί. Σκέφτομαι ότι 10 λεπτά πριν ο γιος μου έκανε τσουλήθρα εκεί. Για αυτό δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτό που θα έκανε ο καθένας που ξέρει να διαχειριστεί αυτά τα περιστατικά» λέει ο Σαράντης Μπλιόσκας που σήμερα το πρωί επικοινώνησε με τον πατέρα της 8χρονης. «Με πήρε σήμερα ναι με ευχαριστήσει, αλλά είπα και στον ίδιο ότι δεν χρειάζεται. Όλοι στην θέση μου θα το έκαναν».

  «Το κοριτσάκι ήταν σε κατάσταση σοκ»

Ο κ. Μπλιόσκας προσπαθούσα καθόλου την διάρκεια να ηρεμήσει την 8χρονη. «Το κοριτσάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, προσπάθησα να την ηρεμήσω. Πίστευε ότι ζει έναν εφιάλτη και ότι είναι σε ένα κακό όνειρο. Ρωτούσε συνεχώς αν θα επανέλθει το χέρι της από την πρώτη στιγμή» αναφέρει ο γιατρός.

«Και οι γονείς της ήταν σε σοκ, προσπάθησα να τους ηρεμήσω και τους είπα να πάνε απευθείας στο νοσοκομείο, να μην περιμένουν το ΕΚΑΒ, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος μετράει» τόνισε ο κ. Μπλιόσκας.

Πηγή: tilestwra.com 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα