Αναβολή στη πρώτη ομαδική αγωγή για τη φωτιά στο Μάτι

227
https://www.newsit.gr/

Αναβολή πήρε η συζήτηση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης ομαδικής προσφυγής 27 θυμάτων και συγγενών θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, διεκδικώντας αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο.

Η αγωγή έχει κατατεθεί από 27 άτομα που διεκδικούν μεταξύ άλλων αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 8,5 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές που υπέστησαν μετά τη φωτιά στο Μάτι.

Στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, έλλειψη της προβλεπόμενης προληπτικής εναέριας επιτήρησης, καθυστερημένη κινητοποίηση και υποτίμηση του κινδύνου από τις αρμόδιες αρχές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου του 2022 καθώς δεν κατέθεσαν φάκελο η Πυροσβεστική και οι δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης δηλώνοντας μέσω των νομικών τους εκπροσώπων πως δεν είναι έτοιμοι. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των προσφευγόντων.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος «προκαλεί απορία και αγανάκτηση  τέσσερα χρόνια μετά να βραδύνει η δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση», προσθέτοντας πως«αποτελεί πάγια πρακτική του Δημοσίου να μην καταθέτει φάκελο επικαλούμενο φόρτο εργασίας αφού σπάνια δικάζεται ερήμην».

Πηγή:https://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.