Παγκόσμια καινοτομία: Έλληνας γιατρός χαρίζει τη μητρότητα σε γυναίκες σε εμμηνόπαυση

5759
https://www.i-diakopes.gr/

Έλληνας γιατρός: Χάρη στην καινοτόμα μέθοδο, ενός Έλληνα γιατρού, γυναίκες με εμμηνόπαυση, μπορούν πλέον να γίνουν μητέρες. Ο Δρ. Κώστας Σφακιανούδης, χάρισε στην χώρα μας, μία ακόμα διεθνή πρωτιά με την πρωτοποριακή ανακάλυψη του.

Η τεχνική του χειρούργου – γυναικολόγου Δρ. Κώστα Σφακιανούδη, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2015. Η μέθοδος στηρίζεται στην έγχυση κατάλληλα επεξεργασμένων αιμοπεταλίων του ασθενούς σε «κουρασμένες» ωοθήκες. Το αποτέλεσμα είναι, γυναίκες σε εμμηνόπαυση ή οι μεταεμμηνοπαυσιακές, να παράγουν ξανά δικά τους ωάρια. Το έναυσμα για την ανάπτυξη της μεθόδου του, ήταν μια ασθενής 45 ετών που είχε μπει στην εμμηνόπαυση από τριετίας.

«Μου ζητούσε επίμονα να κάνω ό,τι περνά από το μυαλό μου, ώστε να προσπαθήσω να αναζωογονήσω τις ωοθήκες της. Έξι μήνες έπειτα από την εφαρμογή της μεθόδου, η ασθενής μου έκανε όντως ωορρηξία» δηλώνει ο Δρ. Σφακιανούδης.

Έλληνας γιατρός χαρίζει τη μητρότητα σε γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Το επίτευγμα ενός Έλληνα γιατρού που χαρίζει στις γυναίκες το αγαθό της μητρότητας.

Πάνω από 1000 γυναίκες έχουν υποβληθεί έκτοτε στη συγκεκριμένη διαδικασία. «Η πλειονότητά τους ενδιαφέρεται για την ευεργετική επίδραση της τεχνικής στην παράταση της περιόδου και στη διατήρηση της εμμηνορρυσίας και λιγότερο στη διατήρηση της αναπαραγωγικής της δυνατότητας». Βάσει δεδομένων, ως τώρα, έχουν γεννηθεί 40 παιδιά παγκοσμίως χάρη στη μέθοδο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο δρ Κώστας Σφακιανούδης, όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί με την τεχνική γονιμότητας του. «Αισθάνθηκα απίθανη ικανοποίηση και σεβασμό απέναντι σε ένα πραγματικό θαύμα. Ένοιωσα λαχτάρα, να το δω να ολοκληρώνεται και ταυτόχρονα αγωνία μην πάει κάτι στραβά». Σε συνδυασμό με την κατάψυξη ωαρίων, η μέθοδος του Έλληνα γιατρού μπορεί να επεκτείνει την αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών. «Η κρυοσυντήρηση ωαρίων έχει τον πρώτο λόγο στη διατήρηση της γονιμότητας, αλλά και η χρήση του πλάσματος μπορεί να έχει επικουρικό ρόλο».

Έλληνας γιατρός χαρίζει τη μητρότητα σε γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Πηγή:https://www.i-diakopes.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.