Δωρεά της Μαριάννας Λάτση το νέο κτήριο Διδασκαλίας στη ΣΜΥ των Τρικάλων

752
https://www.protothema.gr/

Το κτήριο Διδασκαλίας και διαβίωσης που ανακαινίστηκε πλήρως  αποτελεί  δωρεά της Μαριάννας Λάτση  και στεγάζει τον 1ο και 2ο Λόχο των Σπουδαστών και των Σπουδαστριών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του πλήρως ανακαινισμένου κεντρικού κτηρίου διδασκαλίας, συνολικής έκτασης 550 τ.μ., αλλά και των ανακαινισμένων χώρων διαβίωσης του 1ου και του 2ου Λόχου των Σπουδαστών και των Σπουδαστριών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Τρίκαλα, δωρεά της κας Μαριάννας Ι. Λάτση προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε: «Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην περήφανη συνέχεια της στιβαρής πορείας της ΣΜΥ και μιας τεράστιας προσπάθειας προς βελτίωσή της η οποία οφείλεται στη σπουδαία δωρεά της κας Μαριάννας Λάτση. Με σεβασμό στη διάθεση προσφοράς, στο ειλικρινές προσωπικό ενδιαφέρον και στην έμπρακτη αγάπη της για τις Ένοπλες Δυνάμεις επιτρέψτε μου να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, το οποίο εμπεριέχει την ευγνωμοσύνη μας για κάθε μικρή ή μεγάλη γενναιόδωρη πράξη, η οποία στηρίζει και αγκαλιάζει και τιμά το στράτευμα.

Αναμφίβολα, με αφορμή την μεγάλης αξίας προσφορά, αποτελεί για μένα ηθική υποχρέωση να αναγνωρίσω πως αντίστοιχες γενναιόδωρες πράξεις υπηρετούν έναν ακόμα σκοπό: Κατορθώνουν να χαλυβδώσουν την απόφασή μας να προασπίσουμε σταθερά και διαχρονικά την εδαφική μας ακεραιότητα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής.»

Από την πλευρά της η κα Μαριάννα Ι. Λάτση δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που με τη δωρεά που επισήμως εγκαινιάζουμε σήμερα υπηρετείται η στρατηγική που έχουν χαράξει τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού για επαύξηση του αριθμού των Μονίμων Υπαξιωματικών και αναλογικότερη αντιπροσώπευσή τους στο σύνολο του στρατεύματος με απώτατο σκοπό την ενίσχυση του Στρατού μας με άξιους, άρτια καταρτισμένους και ευπατρίδες αξιωματικούς. Ο εμπλουτισμός της σχολής με νέους και σύγχρονους χώρους διδασκαλίας και η ανακαίνιση των υφιστάμενων θαλάμων διαμονής προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι σπουδαστές και σπουδάστριες απετέλεσαν τις κεντρικές προτεραιότητες αυτής της δωρεάς. Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του στρατεύματος, τη σημασία του οποίου κανείς δεν αμφισβητεί, αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό χωρίς τον άνθρωπο που θα χειριστεί και θα αξιοποιήσει τον εξοπλισμό αυτόν. Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζω ότι είναι μια διαρκής προτεραιότητα για την ηγεσία του στρατεύματος και είμαι ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή την συνεργασία να αποτελέσω μέρος αυτής της πατριωτικής επιδίωξής σας.»

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Φωτογραφια-1
Από δεξιά: Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, η κυρία Μαριάννα Λάτση, ο Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας
Φωτογραφια-2
Η κυρία Μαριάννα Λάτση, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Σκρέκας κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων του κτηρίου. Αριστερά ο Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης.
Φωτογραφια-4
Στιγμιότυπο από την τελετή των εγκαινίων
Φωτογραφια-3
Κτήριο Διδασκαλίας

Πηγή:https://www.protothema.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.