Θάσος: Στοίβαξαν τους πυροσβέστες σε άθλιες συνθήκες μέσα σε αποθήκη κάμπινγκ (Photos)

301

Ο χώρος που τούς παραχωρήθηκε για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης ήταν αυτός αποθήκης κάμπινγκ που διαμορφώθηκε πρόχειρα.
Σε ράντζα και φουσκωτά στρώματα κοιμήθηκαν οι ήρωες πυροσβέστες που πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Θάσο, αφού τους έβαλαν σε αποθήκη κάμπινγκ.

Σε αποθήκη κάμπινγκ έβαλαν τους πυροσβέστες από την Ήπειρο που μετέβησαν στη Θάσο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο νησί. Όπως καταγγέλλεται, οι συνθήκες διαμονής ήταν άθλιες και το προσωπικό στοιβάχτηκε κυριολεκτικά σε ράντζα και φουσκωτά στρώματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του epiruspost.gr, 26 πυροσβέστες και μία ομάδα δασοκομάντο έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου στις δώδεκα το μεσημέρι και κατέληξαν στη Θάσο περίπου μεσάνυχτα. Εκεί οδηγήθηκαν στο χώρο διαμονής και ξεκούρασης.

Ο χώρος όμως που τούς παραχωρήθηκε για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης ήταν αυτός αποθήκης κάμπινγκ που διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά, σημειώνει το δημοσίευμα. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα.

Όπως παράλληλα σημειώνει το δημοσίευμα, πρόκειται για πρόβλημα μόνιμο, για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία.

Φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Απόδειξη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού, αντιμετωπίζονται δια της μεταφοράς προσωπικού.

Από την Ήπειρο οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή. Σημειώνεται δε ότι μία και μοναδική φορά –πριν από μερικές ημέρες- που ζητήθηκε συνδρομή από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές.

Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.