Στον Αρειο Πάγο η Γεωργία Μπίκα – Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

319
https://olagiatingunaika.gr/

«Εάν δεν το δει η ελληνική δικαιοσύνη, σίγουρα θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο με τα όσα μέσα έχω. Μέχρι τέλους»

Δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο έκανε η Γεωργία Μπίκα, η οποία συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, κ. Νίκο Διαλυνά προκειμένου να αμφισβητήσει το βούλευμα που μέχρι τώρα απαλλάσσει τον έναν από τους δύο άνδρες που είχε καταγγείλει για βιασμό σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

«Ευχαριστώ για τη στήριξή σας από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία. Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή, το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται. Θα το πάω μέχρι τέλους, τα στοιχεία τα έχω. Έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ήρθα να καταθέσω αίτηση ανάθεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος και πιστεύω ότι εν έτη 2022 στην Ελλάδα, θα φανεί, θα βασιστεί και θα το κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Έχω ακόμα ελπίδες στην Ελλάδα και υποστηρίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό.

Εάν δεν το δει η ελληνική δικαιοσύνη, σίγουρα θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο με τα όσα μέσα έχω. Μέχρι τέλους» είπε χαρακτηριστικά η Γεωργία Μπίκα.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η 24χρονη υποστήριξε πως «στα βίντεο που υπάρχουν και είναι μέσα στη δικογραφία, δείχνουν τη στιγμή που πηγαίνω ότι περπατάω μία χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου, παραπατάω. Αυτό το πράγμα πάει να πει ότι δεν φταίνε τα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασής μου».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς, δήλωσε: «Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν είχε γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό. Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».

Όταν τελείωσαν οι δηλώσεις, η Γεωργία Μπίκα φεύγοντας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η Γεωργία Μπίκα αγκάλιασε τα κορίτσια που είχαν φτάσει από νωρίς στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Τσίντζα

Φωτογραφίες Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Πηγή:https://olagiatingunaika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.