«Αλλάζω συσκευή»: Τι ισχύει για τους 200.000 νέους δικαιούχους

209

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη των νέων δικαιούχν του προγράμματος επιδότησης αντικατάστασης κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών «Αλλάζω συσκευή» έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ, ανακοινώθηκε ότι αυξάνονται κατά 200.000, με πρόσθετο κονδύλι 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του «Αλλάζω συσκευή», στην αρχική του μορφή, ήταν τα 148 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η «μπάνκα» πλέον διπλασιάζεται.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη η ανακοίνωση για το «Αλλάζω Συσκευή»; Σημαίνει πως όλοι όσοι δεν ήταν δικαιούχοι του προγράμματος που «τρέχει» το ΥΠΕΝ έγιναν επιλαχόντες. Από αυτή τη δεξαμενή επιλαχόντων, βάσει μορίων που έλαβε ο κάθε αιτών, θα βγει η νέα σειρά και θα προκύψουν οι νέοι δικαιούχοι. Επομένως, δεν προβλέπεται νέα φάση υποβολής αιτήσεων, καθώς μέχρι την προθεσμία της 8ης Ιουλίου είχαν υποβληθεί πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις -αριθμός που υπερκαλύπτει τις ανάγκες για τους νέους δικαιούχους. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από την περιφέρεια Αττικής υποβλήθηκαν 292.895 αιτήσεις, εκ των οποίων 24.724 πήραν έγκριση για την επιδότηση.

Για τους νέους δικαιούχους του «Αλλάζω συσκευή» θα ακολουθηθεί το ίδιο σύστημα με την πρώτη «φουρνιά». Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω SMS, αλλά θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσω από την ειδική πλατφόρμα για το «Αλλάζω Συσκευή» που βρίσκεται στο vouchers.gov.gr. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα για το πότε θα ανακοινωθούν οι νέοι δικαιούχοι και, επομένως, πότε θα σταλούν τα νέα SMS.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να ανακοινωθούν ταυτόχρονα νέες προθεσμίες για τη χρήση του voucher του «Αλλάζω συσκευή». Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, η καταληκτική ημερομηνία αγορών είναι η 16η Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 23:59), ενώ η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της συσκευής προς ανακύκλωση από τον ιδιώτη στον έμπορο είναι η 30η Σεπτεμβρίου (ώρα 23:59).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.