Μητρικός Θηλασμός και αυτοδιάθεση

156
Vangelis Kosmatos

“Το γυναικείο στήθος, πέρα από σημείο του σώματος σαν όλα τα άλλα, είναι ένα μέσο φροντίδας και ανατροφής από την μία, αλλά και ένα κοινωνικά κατασκευασμένο σύμβολο γυναικείας θηλυκότητας.
Στη σφαίρα όμως των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι επιλογή του ατόμου που φέρει το στήθος το πως θα το διαθέσει την εκάστοτε φορά.
Ο θηλασμός έχει κατοχυρωθεί νομικά σε πολλές χώρες της Δύσης και της Ασίας τόσο σε δημόσιους χώρους, όσο και στον χώρο εργασίας σαν αναφαίρετο δικαίωμα της μητρότητας αλλά και της σωματικής αυτοδιάθεσης.
Η στιγμή που η μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της και το θηλάζει είναι μία στιγμή που το γυναικείο στήθος δεν χωρά κοινωνικές ερμηνείες καθώς η λειτουργία του γυναικείου στήθους εκείνη τη στιγμή είναι πολύ σαφής.
Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μιλάμε για πραγματική αυτοδιάθεση στην επιλογή της μητέρας να θηλάσει δημόσια όταν λόγο για αυτή της την πράξη έχουν άτομα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν στο μυαλό τους, το όργανο της μητρικής φροντίδας, από το σεξουαλικοποιημένο σύμβολό του.
Τόσο απλά”

Vangelis Kosmatos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.