Χρ. Θεοδωρίδου: «Η Δωρεά Οργάνων και Ιστών είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και Αγάπης»

166
https://liveit.gr/

«Το ταξίδι της περιπέτειας της υγείας μου αρχίζει σε ηλικία 30 ετών. Την τρίτη  δεκαετία της ζωής ενός νέου ανθρώπου η οποία είναι συνήθως από τις πλέον δημιουργικές και παραγωγικές, για εμένα όπως και για τους πολλούς από τους συνασθενείς μου πέρασε γεμάτη από δυσκολίες, πολλές και επώδυνες εξετάσεις, πόνους, συχνές νοσηλείες, δηλαδή μία ζωή χωρίς ουσιαστική ζωή, μία ζωή χωρίς καμία απολύτως ποιότητα.

Χρόνια πέτρινα και βασανιστικά.

Η ασθένεια εξελισσόταν, η καθημερινότητα δυσκόλευε όλο και περισσότερο, οι δυνάμεις μου με εγκατέλειπαν μέρα με την ημέρα, το σωματικό είδωλο αλλοιωνόταν από την εξέλιξη της ασθένειας ώσπου έφθασε μετά από πορεία 12 ετών η ώρα που έπρεπε να μεταμοσχευθώ. Τα συναισθήματα ανάμικτα και γλυκόπικρα.

Μάχη με τον χρόνο, μέρα με τη μέρα, λεπτό το λεπτό. Θα προλάβω ή θα τελειώσει το νήμα της ζωής μου άδοξα και επίπονα; Γιατί όπως γνωρίζετε, η ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου δεν έχει εναλλακτική μηχανική υποστήριξη, την λεγόμενη γέφυρα ζωής.

Η περίοδος της αναμονής μοσχεύματος ψυχοφθόρα όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Μέχρι που ήρθε το πιο όμορφο, το πιο γλυκό τηλεφώνημα της ζωής κάθε μεταμοσχευμένου. Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ακούστηκε μία φωνή που στα αυτιά μου ήχησε σαν αγγελικό κάλεσμα. Το κάλεσμα της ζωής. Ένα μόσχευμα είχε βρεθεί και έπρεπε το γρηγορότερο δυνατόν να φθάσω στο νοσοκομείο.

Έλαβα το «Θείο Δώρο», ένα δώρο που μου χάρισε μία οικογένεια που είπε το Μεγάλο ΝΑΙ στην Δωρεά Οργάνων, έκανε το τέλος αρχή και τον Θάνατο Ανάσταση.

Σε όλες αυτές τις οικογένειες υποκλινόμαστε γιατί η Δωρεά Οργάνων και Ιστών είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και Αγάπης.

Εδώ και 18 χρόνια ζώ με ποιότητα μία φυσιολογική ζωή, απολαμβάνω το κάθε λεπτό και κυρίως προσπαθώ να φανώ χρήσιμη στο μέτρο του δυνατού στους συνανθρώπους μου και τους συνασθενείς μου. Όλοι εμείς οι μεταμοσχευμένοι είμαστε ζωντανά παραδείγματα και πρεσβευτές της μεγάλης ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών. Ας είναι λοιπόν η ζωή μας γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη γιατί η ζωή είναι ένα δώρο ανεκτίμητο».

Η κ.Χριστίνα Θεοδωρίδου είναι Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω ».

https://www.facebook.com/hparxo

Πηγή:https://liveit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.