Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση “πνιγμού” από φαγητό

3209
Ηράκλειο Κρήτης

Προσοχή πολύ σημαντικό:

Όταν κάποιος “πνίγεται” κατά την διάρκεια του φαγητού, ούτε του δίνουμε να πιει ένα ποτήρι νερό, ούτε τηλεφωνούμε στο ΕΚΑΒ, ούτε βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα του, ούτε τον φωνάζουμε ένα γιατρό που λένε και στην Θεσσαλονίκη.

Δεν έχουμε ΧΡΟΝΟ και το άτομο αυτό κινδυνεύει να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή, από απόφραξη αεραγωγού.

Αντί να κοιτάμε λοιπόν αποσβολωμένοι σαν χάνοι, σηκωνόμαστε γρήγορα από καναπέδες, ντιβάνια, καρέκλες και ανάκλιντρα, πηγαίνουμε από πίσω του και τον χτυπάμε αρχικά με την παλάμη μας 5 φορές δυνατά ψηλά στην πλάτη, και κατόπιν, τον πιέζουμε σαν τον Σουγκλάκο, αφού προηγουμένως έχουμε κλειδώσει τα χέρια μας γύρω από την κοιλία του, άλλες 5 φορές προς τα μέσα και πάνω.

Μπορεί να είναι καρτούν 4 άτομα και κείμενο που λέει "Give 5 back blows Five-and-Five Give 5 abdominal thrusts P FTES IEA"

Όσον αφορά μωρά και μικρά παιδιά, τα τοποθετούμε ξαπλωμένα στα γόνατα, όπως μας τις έβρεχε η γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί, αλλά αντί για τον ποπό τα χτυπάμε επίσης ψηλά στην πλάτη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, μωρό και κείμενο

Απλά και κατανοητά…να τα λέμε κι’αυτά!!!*Νέα γυναίκα πέθανε από εισρόφηση κατά την διαρκεια γεύματος μπροστά σε οικείους της**

η τρίτη εικόνα περιγράφει τι πρέπει να κάνετε αν είστε μόνοι σας

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η ανάρτηση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.