Ειρήνη Μιχαηλίδη: Η μεταμοσχευμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης που χαμογελάει καθημερινά στη ζωή

1538
https://www.cnn.gr/

Η Ειρήνη Μιχαηλίδη διαγνώστηκε με νεφρική νόσο όταν ήταν μόλις 20 ετών. Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει πως η αιμοκάθαρση ήταν πλέον βασικός παράγοντας της καθημερινότητάς της, χρειάστηκε μεταμόσχευση νεφρού. Πράγματι, η μεταμόσχευση πέτυχε και της έδωσε μια «νέα» ζωή. Μια ζωή που την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης, πρωταθλήτρια στα 100μ. και 200μ. της κατηγορίας της!

Ιωάννα Κατσίμπα

Η πάντα χαμογελαστή και φύσει αισιόδοξη, Ειρήνη Μιχαηλίδη, μας διηγείται την προσωπική της ιστορία, που την κάνει να ξεχωρίζει: Διότι, όταν ήταν 20 ετών, σε έναν τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο, διαγνώστηκε με νεφρική νόσο. Χωρίς φαμφάρες, χωρίς περιττά λόγια, αλλά με υπερηφάνεια και τσαγανό για τον νέο δρόμο που της έφερε η ζωή, απάντησε σε όλα, για το πώς πήγε από την αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρού στην κορυφή της Ευρώπης.

Ψυχραιμία, πείσμα και επιμονή, αυτή ήταν η «συνταγή» της επιτυχημένης της πορείας, από την ημέρα που οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι θα μπει σε αιμοκάθαρση στο μέλλον, μέχρι και τη στιγμή που συστήθηκε με τον τεχνητό νεφρό της, ο οποίος την κράτησε -όπως η ίδια αναφέρει- ζωντανή και σε καλή κατάσταση για τρία χρόνια. Τότε, ήταν που ήρθε η ώρα της μεταμόσχευσης. Φύλακας – άγγελός της, ο άντρας της, ο συνοδοιπόρος της, «ο κόσμος της, ο Δημήτρης της», όπως λέει η ίδια, που έγινε δότης νεφρού για εκείνη το 2020 και της προσέφερε την ασφάλεια που θα μπορούσε να της στερήσει η νεφρική νόσος.

Πηγή:https://www.cnn.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.