Ποια περιοχή της Αθήνας ήταν ο Μπύθουλας στη Μαντάμ Σουσού

1423
https://exploringgreece.tv/

Και ποιος δεν ξέρει την Μαντάμ Σουσού και δεν έχει γελάσει με πολλές από τις σκηνές της; Μάλιστα, μέχρι και σήμερα η Μαντάμ Σουσού έχει μείνει ακόμη και σαν παρατσούκλι. Αυτός o μοναδικός και αξέχαστος χαρακτήρας του Δημήτρη Ψαθά ενώ ξεκίνησε το 1939 από το περιοδικό Θησαυρός, γνώρισε τέτοια επιτυχία που πέρασε στο θέατρο και σύντομα στην τηλεόραση. Το ρόλο της Μαντάμ Σουσού ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία η Άννα Παναγιωτοπούλου. Χαρακτηριστικό της σειράς που καθήλωνε τους τηλεθεατές το 1986 ήταν η περιοχή που έμενε η Μαντάμ Σουσού και ονομαζόταν Μπύθουλας. Και βέβαια είναι μια γειτονιά σε μια πολύ γνωστή περιοχή της Αθήνας.

Η υπόθεση της Μαντάμ Σουσού

Η Μαντάμ Σουσού ήταν μια φτωχή γυναίκα αλλά πολύ ονειροπαρμένη και είχε κυριευτεί από μεγαλομανία. Αυτό φαινόταν σε όλα όσα νόμιζε ότι κάνει και ότι ζει. Ζούσε στο Μπύθουλα με τον ιχθυοπώλη σύζυγό της, τον Παναγιωτάκη. Ωστόσο πίστευε ότι ότι ξεχώριζε από τον απλό κόσμο, τον λαουτζίκο όπως τον αποκαλούσε και ότι ήταν αριστοκράτισσα.

Μέχρι που ξαφνικά κληρονόμησε μια περιουσία και μετακόμισε στο Κολωνάκι. Χώρισε, μάλιστα, τον σύζυγο της και άρχισε να ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Απέκτησε ακόμη και οικιακή βοηθό τη οποία αποκαλούσε «υπηρετικόν προσωπικόν» και συχνά έπεφτε θύμα απατεώνων που είχαν στόχο τα λεφτά της.

Ποια περιοχή της Αθήνας ήταν ο Μπύθουλας στη Μαντάμ Σουσού

Ποιος όμως είναι τελικά ο περίφημος Μπύθουλας τον οποίο ακούγαμε να αναφέρει συχνά πυκνά η Μαντάμ Σουσού αναφερόμενη πάντα στο λαουτζίκο. Πρόκειται για μια γειτονιά του Κολωνού στην οποία εκείνα τα χρόνια λίμναζαν στάσιμα νερά σε έναν ξεροπόταμο. Ολόκληρη αυτή η περιοχή που γέμιζε λάσπες αποκαλούταν Μπύθουλας (ή Μπούθουλας).

Μαντάμ Σουσού περιοχή Αθήνας

 Καμία δε σχέση δεν είχε με τον εντελώς διαφορετικό Βούθουλα. Ο δεύτερος βρισκόταν δίπλα στην Αγία Φωτεινή στον Ιλισσό σε ένα σημείο όπου τα νερά ήταν τρεχούμενα και δημιουργούσαν ένα όμορφο τοπίο.

Ακόμη και σήμερα η Μαντάμ Σουσού αποτελεί την αγαπημένη σειρά πολλών που νοσταλγούν τα χρόνια μιας διαφορετικής τηλεόρασης. Και αυτό το έργο του Δημήτρη Ψαθά είναι με σιγουριά ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα.

Πηγή:https://exploringgreece.tv/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.