Καβογιάννη για έμφυλη βία: Μια γυναίκα με αγκάλιασε μέσα στον δρόμο κι άρχισε να κλαίει

220
ROSA

«Μια γυναίκα με αγκάλιασε μέσα στον δρόμο και άρχισε να κλαίει – ή, μάλλον, αρχίσαμε να κλαίμε και οι δύο. Είναι κρίμα να ενώνονται οι άνθρωποι σ’ αυτά και όχι στη χαρά».

Μία δυνατή ανθρώπινη στιγμή που αντανακλά τον πόνο και τον ανείπωτο φόβο που βιώνουν τα θύματα έμφυλης βίας, μοιράστηκε η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη.

Η γνωστή ηθοποιός που στη σειρά Maestro υποδύεται μια γυναίκα που την κακοποιεί ο σύζυγός της σε μια κλειστή κοινωνία μιλώντας στο περιοδικό Madame Figaro και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κυριαζάνο αναφέρθηκε στις σκηνές ενδοοικογενειακής βίας:

Η δυσκολία τους, τουλάχιστον για μένα, είναι ότι αυτό που εγώ το ζω ως μέρος του γυρίσματος υπάρχουν γυναίκες που το ζουν ως πραγματικότητα. Ο πόνος σου είναι ότι κάποιοι αυτό το ζουν στ’ αλήθεια. Πονάνε στ’ αλήθεια. Και αυτό σου δημιουργεί μια κραυγή πόνου. Παρόλο που εγώ δεν το έχω υποστεί ποτέ, ξέρω και ξέρουμε όλοι ότι συμβαίνει και μάλιστα παντού γύρω μας.

Όταν στο Maestro ο πατέρας δέρνει τον γιο και τη μάνα, ξέρεις ότι αυτή η σκηνή κάπου συμβαίνει στ’ αλήθεια. Παράλληλα, την ώρα του γυρίσματος είναι έτσι οι ηθοποιοί, η σκηνοθεσία, οι φωτισμοί, ακόμη και ο χώρος, που σε υποβάλλουν και σε κάνουν να το ζεις στ’ αλήθεια.

Σε ερώτηση για τις σκηνές ενδοοικογενειακής βίας κι αν κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο περισσότερο απ’ ό,τι τα δελτία ειδήσεων, η ίδια δήλωσε:

«Ναι, πιστεύω ότι με τη μυθοπλασία ο θεατής βλέπει καθαρά το γεγονός και, επειδή το συνδέει και με άλλα γεγονότα μέσα στην αφήγηση, επηρεάζεται και ευαισθητοποιείται περισσότερο. Το διαπιστώνω και από αυτά που γράφονται για τις σκηνές αυτές, πράγματα πολύ ουσιαστικά και συναισθηματικά φορτισμένα.

Το έζησα και όταν μια γυναίκα με αγκάλιασε μέσα στον δρόμο και άρχισε να κλαίει – ή, μάλλον, αρχίσαμε να κλαίμε και οι δύο. Είναι κρίμα να ενώνονται οι άνθρωποι σ’ αυτά και όχι στη χαρά».

Γιατί δυστυχώς η έμφυλη βία δεν περιορίζεται σε τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές αναπαραστάσεις. Αποτελεί την βάρβαρη πραγματικότητα για πολλές γυναίκες πίσω από κλειστές πόρτες.

Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.