Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑLove stories: Οι μεγαλύτεροι έρωτες όλων των εποχών που έγραψαν ιστορία

Love stories: Οι μεγαλύτεροι έρωτες όλων των εποχών που έγραψαν ιστορία

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σκεφτήκαμε να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, στην ιστορία αυτού του κόσμου, και να θυμηθούμε μαζί μερικούς από τους μεγαλύτερους έρωτες της ιστορίας που το πάθος τους δεν έσβησε ποτέ ή κατέληξε άδοξα.

 

Είναι άνθρωποι που πολέμησαν για την αγάπη τους μέχρι θανάτου. Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να είναι κατά κάποιον τρόπο ο εκπρόσωπος κάθε ερωτευμένου ζευγαριού που αντιπροσωπεύει την επιθυμία που έχει ο ένας για τον άλλο, αλλά δεν ήταν πάντα τόσο ελεύθερη η δυνατότητα έκφρασης αυτού του έρωτα όπως είναι σήμερα.

 

Από την αρχαιότητα μέχρι και τα πολύ πρόσφατα χρόνια μεγάλοι έρωτες γίνονταν γνωστοί για την θυελλώδη ιστορία τους. Στην εποχή μας όλοι μπορούμε να ζήσουμε με το ταίρι μας και να γιορτάσουμε με κάθε τρόπο αυτό που μας συμβαίνει. Με την αναδρομή που επιχειρούμε στα ερωτευμένα ζευγάρια του παρελθόντος καταλαβαίνουμε ότι τελικά η αγάπη δεν είναι τόσο απλή υπόθεση! Ακόμα και τώρα όμως, για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, πολλά ζευγάρια που αγαπιόντουσαν βαθιά πέρασαν από σαράντα κύματα μέχρι να καταφέρουν να είναι μαζί ή επιβεβαίωσαν το γνωστό ρητό που λέει πως οι μεγάλοι έρωτες δεν φοράνε νυφικό…

 

Υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι έφτασαν στα άκρα για το άλλο τους μισό, θυσιάστηκαν ή αναγκάστηκαν να χωρίσουν κάτω από πίεση. Οι ιστορίες τους ήταν τόσο δυνατές όσο και οι αγάπη τους γι’ αυτό και έχουν περάσει αναλλοίωτες  από το τότε στο τώρα. Αυτοί οι θρυλικοί έρωτες σήμερα παραδίδουν μαθήματα αγάπης, αφοσίωσης και αυτοθυσίας, στοιχεία συμπεριφοράς που σπανίζουν στις μέρες μας. Άλλοι αποτέλεσαν μια παραμυθένια σχέση και άλλοι μια αυτοκαταστροφική συνύπαρξη.

 

Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει το πιο γνωστό και ερωτευμένο ζευγάρι όλων των εποχών που δεν είναι άλλο από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα…

 

Άραγε υπήρξαν και άλλες παρόμοιες ιστορίες που σημάδεψαν στην ιστορία με το πάθος τους; Υπάρχουν και στο πρόσφατο παρελθόν τέτοιοι έρωτες;

 

 

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

 

 

 

 

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το αφιέρωμά μας με κανένα άλλο ζευγάρι, εκτός από τους θρυλικούς Ρωμαίο και Ιουλιέτα που η ιστορία τους κατάφερε να γίνει η πιο γνωστή ιστορία αγάπης στον κόσμο.  Η έχθρα των Μοντέγων με τους Καπουλέτους έμελε να δώσει τραγικό τέλος στην ιστορία των δύο ερωτευμένων νέων. Ο Ρωμαίος ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ιουλιέτα  κι από εκεί αρχίζει η ιστορία τους. Οι δύο νέοι ερωτεύονται αμέσως και παρά την έχθρα αποφασίζουν να παντρευτούν. Τελικά τα καταφέρνουν αλλά από εκεί και έπειτα αρχίζει μια σειρά από περιπέτειες που θα τους βάλουν σε μεγάλες συμφορές. Προκειμένου η Ιουλιέτα να μην παντρευτεί ένα προξενιό που της πρόσταζε η οικογένεια της αποφάσισε να ζητήσει  βοήθεια από έναν ιερέα παίρνοντας ένα δηλητήριο που θα την έκανε να φαίνεται νεκρή για 42 ώρες. Ο Ρωμαίος όταν το μαθαίνει και τη βλέπει, μη γνωρίζονταν ότι δεν είναι πραγματικά νεκρή, βάζει τέλος στη ζωή του. Μόλις συνήλθε η Ιουλιέτα και είδε δίπλα της νεκρό τον αγαπημένο της αυτοκτονεί και αυτή και κάπως έτσι άδοξα τελειώνει η ιστορία τους που γράφτηκε γύρω στο 1560 από τον William Shakespeare.

 

 

 

Κλεοπάτρα και Αντώνιος

 

 

 

 

Τον Οκτώβριο του 41 π.Χ., η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, έφτασε στην πόλη Ταρσό, για να συναντήσει τον Μάρκο Αντώνιο. Ο Μάρκος Αντώνιος την είχε καλέσει στην Ταρσό, για να της ζητήσει να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του στην Παρθία.

 

Όταν την πρωτοείδε δεν μπόρεσε να της αντισταθεί. Ήταν τόσο δυνατός ο έρωτάς του για τη βασίλισσα της Αιγύπτου, που πολλοί πίστεψαν ότι η Κλεοπάτρα του είχε κάνει μάγια. Και πραγματικά έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα οι δυο τους. Ωστόσο, χωρίστηκαν λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων που είχε ο Αντώνιος. Παρόλα αυτά απέκτησαν δυο δίδυμα παιδιά, τον Αλέξανδρο Ήλιο και την Κλεοπάτρα Σελήνη.

 

Μετά από μια ισχυρή μάχη που έγινε ανάμεσα στον Οκταβιανό και τον Αντώνιο, που πλέον ήταν στο πλευρό της Κλεοπάτρας, και την εγκατάλειψη του από τον στρατό του, ο Αντώνιος πίστεψε ότι προδόθηκε από την Κλεοπάτρα. Εκείνη έτρεμε από την οργή του Αντώνιου, κλείστηκε σε ένα δωμάτιο και διέταξε να του πουν ότι είναι νεκρή. Στο άκουσμα της είδησης ο Αντώνιος έβαλε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας με το σπαθί του. Πριν ξεψυχήσει ένας υπηρέτης του εξομολογήθηκε ότι η Κλεοπάτρα ζει και τον οδήγησε σε εκείνη όπου στην αγκαλιά της άφησε την τελευταία του πνοή. Μετά από αυτό και η Κλεοπάτρα έβαλε τέλος στη ζωή της, βάζοντας ένα δηλητηριώδες φίδι πάνω της να την τσιμπήσει. Φυσικά μετά από λίγα λεπτά ξεψύχησε κι αυτή. Κάπως έτσι άδοξα έληξε και αυτός ο έρωτας.

 

 

 

Εδουάρδος και Γουόλις Σίμπσον

 

 

 

 

Η παραίτηση ενός Βασιλιά από το θρόνο προκειμένου να ζήσει μαζί με τον μεγάλο του έρωτα!  Ο Εδουάρδος ήταν βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας από το 1936. Κι όμως τα παράτησε όλα για τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του. Την Αμερικανίδα Γουόλις Σιμπσον, η οποία είχε ήδη δυο διαζύγια. Όταν αποφάσισε να την παντρευτεί και το ανακοίνωσε στον τότε πρωθυπουργό εκείνος τον διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον και μη αποδεκτό από την κοινωνία. Αψηφώντας τα πάντα, ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από τον θρόνο και εξήγησε στον λαό τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση. Μετά και από αυτό εγκατέλειψε μαζί με τη Σιμπσον την Μ. Βρετανία και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Παρίσι όπου έζησαν ανενόχλητοι τον έρωτά τους.

 

 

 

Πάρις και Ελένη

 

 

 

 

Μακράν ο πιο καταστροφικός έρωτας όλων τον εποχών. Ολόκληρη Τροία ξεκληρίστηκε για τα μάτια της Ωραίας Ελένης. Όταν ο Πάρις έπρεπε να αποφασίσει ανάμεσα στην Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, αυτός επέλεξε  την Αφροδίτη η οποία σαν αντάλλαγμα του έταξε να του δώσει  την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου. Για τον τότε κόσμο η γυναίκα του Μενέλαου, η Ελένη της Σπάρτης, θεωρούνταν η πιο όμορφη. Κι από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι καταστροφές. Όταν ο Πάρις πήγε να την βρει, έμεινε άφωνος από την ασύγκριτη ομορφιά της και την ερωτεύτηκε αμέσως. Ο έρωτας ήταν αμοιβαίος και έτσι το έσκασαν μαζί. Από εκείνη τη στιγμή και για τα κάλλη της Ωραίας Ελένης ξεκίνησε ολόκληρος Τρωικός πόλεμος  όπου χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Πάρις, ο οποίος σκοτώθηκε στην μάχη, και η Ελένη αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στη Σπάρτη και τον άντρα της τον Μενέλαο. Πολύ αίμα για μια γυναίκα πάντως…

 

 

 

Shah Jahan και Mumtaz Mahal

 

 

 

 

Ένας έρωτας που δεν τον γνωρίζει ο περισσότερος δυτικός κόσμος, ωστόσο η ιστορία του μας άφησε το σημερινό Τaz Mahal που θεωρείται ένα από τα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου και χτίσθηκε από τον Mughal αυτοκράτορα Shah Jahan στη μνήμη της γυναίκας του Mumtaz Mahal. Το βασιλικό ζευγάρι ήταν παντρεμένο και τρελά ερωτευμένο. Ωστόσο η Mumtaz Mahal πέθανε καθώς γεννούσε το 14ο παιδί τους. Ο Βασιλιάς δεν μπόρεσε να αντέξει το θάνατο της μεγάλης του αγάπης και έπεσε σε κατάθλιψη. Τότε διέταξε τους καλύτερους αρχιτέκτονες του βασιλείου του να οικοδομήσουν ένα μνημείο το οποίο να του θυμίζει για πάντα τη γυναίκα του. Έτσι χτίστηκε το σπουδαίο Τaz Mahal. Ο Βασιλιάς έπειτα από αυτό αρρώστησε και κλείστηκε στο παλάτι όπου και πέθανε. Τουλάχιστον από αυτήν την αγάπη έχει απομείνει και κάτι να θαυμάζουμε.

 

 

 

Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας

 

 

 

 

Ένας πολύ μεγάλος έρωτας που απασχόλησε πολύ και τα ΜΜΕ ήταν ανάμεσα στον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση και την βασίλισσα της όπερας Μαρία Κάλλας. Η πρώτη τους γνωριμία ήταν σε μια δεξίωση όπου ο Ωνάσης είδε την Κάλλας και εντυπωσιάστηκε. Δύο χρόνια αργότερα άρχισε το ειδύλλιο μεταξύ τους και ενώ εκείνος ήταν ήδη παντρεμένος με την Τίνα Λιβανού, γεγονός που δεν τον απασχολούσε καθόλου προκειμένου να κατακτήσει την Κάλλας. Από εκείνο το βράδυ λοιπόν άρχισε μια παθιασμένη σχέση και το διαζύγιο του φυσικά ήρθε αμέσως. Έζησαν μια σχέση γεμάτη έρωτα και πάθος που όμως δεν έλειπαν οι καθημερινοί καυγάδες τους. Η Κάλλας είχε παραδοθεί ολοκληρωτικά στον Ωνάση, στον μεγάλο της έρωτα, ωστόσο  τα επαγγελματικά σχέδια του Ωνάση τον οδήγησαν σε γάμο με την Τζάκι Κένεντι. Ωστόσο η αγάπη του Ωνάση για την Κάλλας, όπως αποδείχτηκε δεν είχε τελειώσει, καθώς παράλληλα με τον γάμο του συνέχισε να επισκέπτεται την Κάλλας και να ζουν βραδιές μεγάλου πάθους.

 

 

 

 

Αλίκη Βουγιουκλάκη  και  Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 

 

 

 

Αναμφίβολα το πιο διάσημο και πολυσυζητημένο ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης. Στα πρόσωπά τους έβλεπαν όλα τα νέα ζευγάρια την αγάπη και το θαυμασμό θέλοντας απεγνωσμένα να τους μοιάσουν. Ο έρωτας τους πέρασε από 40 κύματα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Δραματική Σχόλη του Εθνικού Θεάτρου και η σχέση τους μόνο καλή που δεν ήταν στην αρχή. Μια μεγάλη κόντρα είχε γεννηθεί ανάμεσά τους, άνευ λόγου και αιτίας. Όταν συναντήθηκαν το ’64 στα γυρίσματα της ταινίας «Η μοντέρνα Σταχτοπούτα» ξαφνικά μέσα από την αντιπάθεια γεννήθηκε ένα μεγάλο και φλογερό πάθος. Το κοινό πια ήθελε απεγνωσμένα να τους δει ζευγάρι. Ο Παπαμιχαήλ ήταν εκείνος που μετά από ένα φλογερό και ξαφνικό φιλί που της έδωσε έκανε την αρχή για μια θυελλώδη σχέση που μετά από ένα χρόνο κατέληξε σε γάμο. Οι δυο τους απέκτησαν και ένα γιο κατά τη διάρκεια του γάμου τους, τον Γιάννη. Τα πράγματα όμως σταμάτησαν να είναι τόσο ρόδινα όπως πριν. Οι τσακωμοί ήταν πια καθημερινοί και όλο και πιο έντονοι. Το μεγάλο μπαμ έγινε όταν ο Παπαμιχαήλ, μετά από έναν πολύ έντονο καβγά, όρισε τους τίτλους τέλους για τον γάμο τους. Οι δυο τους το 1971 χώρισαν οριστικά και τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους.

 

 

 

 

Angelina Jolie και Brad Pitt

 

 

 

 

Ένα σύγχρονο love story που τελείωσε το 2016. Οι διάσημοι ηθοποιοί γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Mr. & Mrs Smith» όπου τότε ο Brad Pitt ήταν παντρεμένος με την Aniston. Ο έρωτας τους στα γυρίσματα ήταν κεραυνοβόλος. Λίγο αργότερα ο Brad Pitt παίρνει διαζύγιο από τη γυναίκα του και ξεκινάει καινούρια σχέση με την εκρηκτική Angelina Jolie. Η χημεία και ο ηλεκτρισμός ανάμεσά τους δεν είχε προηγούμενο. Το ζευγάρι άργησε πολύ να παντρευτεί, όμως η αγάπη τους για τη δημιουργία οικογένειας ήταν μεγάλη. Σήμερα πια έχουν έξι παιδιά, τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα και έχουν χωρίσει επεισοδιακά.

 

 

 

 

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

 

 

 

 

Για το τέλος αφήσαμε έναν μεγάλο έρωτα, βγαλμένο κυριολεκτικά από παραμύθι, έχοντας το πιο όμορφο και αίσιο τέλος. Οι δυο τους  γνωρίστηκαν πριν περίπου 14 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκοτίας.   Η πρώτη τους συνάντηση ήταν αυτή που καθόρησε τη μετέπειτα σχέση τους με τον πρίγκιπα να ερωτεύεται την Κέιτ αμέσως. Η σχέση τους πέρασε από διάφορες φάσεις όπως κάθε φυσιολογικού ζευγαριού. Οι δυο τους αγαπήθηκαν και συνεχίζουν να αγαπιούνται πολύ. Το 2007 ωστόσο το ζευγάρι δέχτηκε ένα γερό ταρακούνημα στη σχέση τους. Χώρισαν μετά από δημοσιεύματα που ήθελαν τον Πρίγκιπα να συνδέεται ερωτικά με άλλες κοπέλες, κάτι που η Κέιτ δεν μπορούσε να διαχειριστεί ψυχολογικά. Η επανασύνδεση ήρθε 9 μήνες μετά, καθώς κατάλαβαν ότι δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλο. Έπειτα το ζευγάρι άρχισε να συζεί και σε ένα ταξίδι τους στην Κένυα έγινε και η πρόταση γάμου. Από τότε η ζωή τους εξελίσσεται ιδανικά για αυτούς. Παντρεύτηκαν με έναν υπερπολυτελή και λαμπρό γάμο και απέκτησα δυο παιδιά τον πρίγκιπα Γεώργιο και την  πριγκίπισσα  Σαρλότ. Και μάλλον το παραμύθι γι’ αυτούς δεν έχει τέλος…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα