Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟ άνθρωπος που δωρίζει την περιουσία του στους συμπολίτες του

Ο άνθρωπος που δωρίζει την περιουσία του στους συμπολίτες του

Με τρία βραβεία, που τιμούν την γενναιοδωρία και την ανθρωπιά του,ο Γιάννης Μανουσάκης, συνταξιούχος ναυτικός, αφήνει όλη την περιουσία του στους συμπολίτες του.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος για να δωρίσει τους κόπους μιας ζωής. Αρκεί να μην έχει απογόνους ή να κρίνει ότι αυτοί δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις μιας κληρονομιάς.

Κάπως έτσι, ο κ. Μανουσάκης, αποφάσισε ότι τα χρήματα που κέρδισε, επί 17 χρόνια εργαζόμενος ως μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία, μπορούν να προσφέρουν τα μέσα για να γίνει καλύτερη η ζωή των άλλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το 2021 διέθεσε χρήματα για την αγορά δύο κρεβατιών εντατικής με όλο τον εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας για το νοσοκομείο της Ρόδου.

Μετά τον θάνατο του ιδίου και της συζύγου του ότι έχει θα γίνει κτήμα της κοινωνίας. Έτσι, το σπίτι του κληροδοτείται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου.

Με καταγωγή από την Κρήτη, ο κ. Μανουσάκης ξεκίνησε την διαδικασία μιας ακόμη δωρεάς στο περιφερειακό ιατρείο στο χωριό Ζάκρος Λασιθίου, για την αναμόρφωση του ιατρείου με μηχανήματα που λείπουν και είναι αναγκαία για τους κατοίκους.

Ο έχων πολλά και ο έχων λίγα δίνοντας κερδίζουν την προσωπική ικανοποίηση ότι το πέρασμά τους από αυτήν την ζωή είχε έναν σκοπό. Αυτό είναι το σκεπτικό του συνταξιούχου, που ελπίζει να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

Πηγή: News247.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα