Όταν μία γυναίκα μεγαλώνει, από γυναίκα γίνεται καλή σύζυγος, καλή μητέρα, καλή γιαγιά… Αν μία μεγαλύτερη γυναίκα έχει καλή φυσική κατάσταση, είναι «για την ηλικία της», αν προσπαθεί να αψηφήσει τη γήρανση είναι «απελπισμένη» και αναρωτιέται η κοινωνία γιατί «δεν μπορεί να γεράσει με χάρη;” Ενώ εάν αποφασίσει να «αφεθεί» είναι πλέον αόρατη.
Δεν υπάρχει νίκη εδώ.
Όσο και αν προσπαθούμε οι γυναίκες.
Υπάρχει προκατάληψη για το πώς γερνούν οι γυναίκες για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων τις παραδοσιακές αντιλήψεις, που επιβραβεύουν τη νεότητα και θεωρούν ότι το γήρας είναι κάτι αρνητικό.
Ο όρος “ageism” αναφέρεται στη διάκριση ή την προκατάληψη κατά ηλικιωμένων ανθρώπων. Παρόμοια με άλλες μορφές διάκρισης, όπως η ρατσιστική ή η σεξουαλική διάκριση, η ηλικιακή διάκριση μπορεί να εκδηλωθεί μέσω διαφόρων τρόπων, όπως η απόρριψη ή η περιθωριοποίηση ηλικιωμένων ανθρώπων στον χώρο εργασίας ή η υποτίμηση των ικανοτήτων τους σε κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς τομείς.
Η ηλικιακή διάκριση είναι μια αρνητική πρακτική που προκαλεί ανισότητα και αδικία στην κοινωνία και πρέπει όχι μόνο να συζητήσουμε αλλά και να κάνουμε κάτι για αυτό. #yperoxesgynaikes: @lainey.molnar