Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟ πρώτος αυτιστικός ήρωας κινουμένων σχεδίων

Ο πρώτος αυτιστικός ήρωας κινουμένων σχεδίων

Υποστηρίζοντας τον ρόλο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α), η εταιρεία παιχνιδιών Mattel σε συνεργασία με το Autistic Self Advocacy
Network (ASAN) και το Easterseals Southern California, δημιούργησε τον Μπρούνο τον
πρώτο αυτιστικό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων για την παιδική σειρά «Τόμας το Τρενάκι:
Εμπρός τις μηχανές» σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το στίγμα και ο αποκλεισμός
των ατόμων με Αυτισμό.

Τις ιστορίες έχουν επιμεληθεί συγγραφείς με αυτισμό και ειδικοί σύμβουλοι. Σκοπός είναι τα παιδιά να δουν τις πραγματικές εμπειρίες ενός αυτιστικού παιδιού και παράλληλα να εκπαιδευτούν δίπλα του μαθαίνοντας τη συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση, την καλοσύνη και αξίες ζωής που βασίζονται στη φιλία και την ομαδική εργασία.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων εργάζεται για τα δικαιώματα των ατόμων που εμφανίζουν το σύνδρομο του αυτισμού, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και μια ζωή χωρίς διακρίσεις. Μέχρι σήμερα, έχει περισσότερα από 850 Iδρυτικά και Τακτικά μέλη από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία είναι Ψυχίατροι – Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, και άλλοι Ειδικοί Επιστήμονες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο autismgreece.gr όπου μεταξύ άλλων μπορείτε να ενημερωθείτε και για τα παραρτήματα της Εταιρίας που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή:https://www.larissanet.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα