Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αναβιώνουν έθιμα με ισχυρούς συμβολισμούς.
Την… τιμητική τους για αυτήν την ημέρα έχουν οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Κοζάνη. Σήμερα το πρωί, στο χωριό Κρόκος, οι μικρές Λαζαρίνες έψαλλαν το τραγούδι του Λαζάρου.

Οι κάτοικοι του χωριού βγήκαν στους δρόμους και τα πάρκα προκειμένου να δουν από κοντά τις Λαζαρίνες αλλά και να γεμίσουν τα καλαθάκια τους με αυγά, κεράσματα και κάθε καλό που έχουν στο σπιτικό τους.
Σημειώνεται πως στην περιοχή της Κοζάνης, οι Λαζαρίνες αναβιώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπου πλήθος κόσμου σπεύδει από διάφορα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να θαυμάσει το έθιμο που αναβιώνει κάθε Σάββατο του Λαζάρου.
Λαζαράκια στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης
Σήμερα το πρωί, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγκλιβερίου τραγούδησαν τα κάλαντα στην πλατεία του χωριού, ενώ κέρασαν χειροποίητα λαζαράκια που έφτιαξε κάτοικος της περιοχής.
Στο κλίμα έχουν μπει και οι μικροί φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδά όπου με λουλούδια και στολισμένα καλάθια ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λαγκαδά και τραγούδησαν το τραγούδι του Λαζάρου. Τα καλάθια τους γεμίζουν με αυγά, γλυκά και χρήματα.
Και του χρόνου!
Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

