Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΣυνταγές ΜαγειρικήςΠαραδοσιακή γλυκιά τυρόπιτα Σύρου με μυζήθρα “Ζωζεφίνος”από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Παραδοσιακή γλυκιά τυρόπιτα Σύρου με μυζήθρα “Ζωζεφίνος”από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Απλή και υπέροχη γλυκιά τυρόπιτα έτσι όπως μας την έμαθαν οι νοικοκυρές της Σύρου και που περνάει από γενιά σε γενιά “

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef 

Υλικά

Αβγά 8 -10

Ζάχαρη 800 gr

Μυζήθρα νωπή Ζωζεφίνος 1 κιλό 

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Κανέλα ένα κουτ.γλυκού

Σιμιγδάλι 80-100 γραμμάρια (για να τραβήξει τυχόν υγρά από το τυρί και  για να πασπαλίσουμε λίγο τον πάτο του ταψιού)


Διαδικασία

Ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ το τυρί το οποίο λιώνουμε καλά με το χέρι .Συνεχίζουμε με τα αβγά και την ζάχαρη  ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά .Εγώ προσθέτω  για περισσότερο άρωμα μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη!

Επίσης προτιμώ να την κάνω παραδοσιακά με το χέρι, εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Καλύπτουμε το ταψί με λίγο σιμιγδάλι ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα για να κάνει ωραία κρούστα . 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45′ .Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !

Πηγή:https://www.foodme.gr/


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα