“Απλή και υπέροχη γλυκιά τυρόπιτα έτσι όπως μας την έμαθαν οι νοικοκυρές της Σύρου και που περνάει από γενιά σε γενιά “
Ευαγγελία Φωτεινιά Chef
Υλικά
Αβγά 8 -10
Ζάχαρη 800 gr
Μυζήθρα νωπή Ζωζεφίνος 1 κιλό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κανέλα ένα κουτ.γλυκού
Σιμιγδάλι 80-100 γραμμάρια (για να τραβήξει τυχόν υγρά από το τυρί και για να πασπαλίσουμε λίγο τον πάτο του ταψιού)

Διαδικασία
Ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ το τυρί το οποίο λιώνουμε καλά με το χέρι .Συνεχίζουμε με τα αβγά και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά .Εγώ προσθέτω για περισσότερο άρωμα μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη!
Επίσης προτιμώ να την κάνω παραδοσιακά με το χέρι, εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Καλύπτουμε το ταψί με λίγο σιμιγδάλι ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα για να κάνει ωραία κρούστα .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45′ .Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !
