ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λίτρο ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις φράουλες και βγάζουμε τα κοτσάνια.
Τις βάζουμε σε γυάλινο μπολ μαζί με το ούζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο σουρώνουμε το υγρό με ψιλό σουρωτήρι.
Κρατάμε στην άκρη τον πολτό απο τις φράουλες.
Στο κόκκινο υγρό που σουρώσαμε ρίχνουμε τη ζάχαρη ,ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο περίπου για άλλο ένα 24ωρο.
Σε τακτικά διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Όταν το υγρό μας είναι διαυγές το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε με πάγο σε ωραία ατμοσφαιρικά ποτήρια.
Στην υγεία σας
ΥΓ. Τον πολτό από τις φράουλες τον βράζουμε μ ένα κιλό ζάχαρη και έχουμε μία ωραιότατη μαρμελάδας φράουλας με άρωμα ούζου κατάλληλη για τάρτες και άλλα κεράσματα αγαπημένα.

Φλώρα Πρίντεζη