Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΙστορίες ζωή ςΔιημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής στη Σύρο: Υπόκλιση και ευγνωμοσύνη στους ήρωες...

Διημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής στη Σύρο: Υπόκλιση και ευγνωμοσύνη στους ήρωες ζωής!

Στην Αρχόντισσα Ερμούπολη, τη Σύρο, διεξάγεται 26-28 Μάιου, η Διημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής με θέμα «Θέσεις και Αντιπαραθέσεις»  στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ξενοδοχείου «Ερμής.

Μια σημαντική επιστημονική ημερίδα που λαμβάνει χώρα στο νησί μας και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες διακεκριμένους Ιατρούς απ όλα τα μήκη της Ελλάδος, ενώ μεταξύ άλλων συμμετέχουν και Συριανοί Ιατροί.

Αξίζει να σημειωθεί οτι Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής είναι η Συριανή Ιατρός Αναστασία Βαρβαρήγου. 

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές και δύο γνώριμοι της Σύρου, ο Ιατρός γυναικολόγος κος Χανδακάς και ο Ιατρός Στέλιος Γραφάκος οποίος  δημιούργησε το 2014 την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Ένας επιστήμονας οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και τοποθετήθηκε Επιστημονικός Διευθυντής. Γιατί γνώριμος μας όμως; Διότι πριν απο λίγα χρόνια ειχε επισκεφτεί το νησί μας και όλοι μαζί εμείς, το Cyclades24 και οι σημερινοί αντιδήμαρχοι Αλίκη Λεονταρίτη και Αγγελική Πρίντεζη ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εγγράφων νέων εθελοντών μυελού των οστών. Μια δράση, η οποία με το πέρασμα των ετών αποδεικνύεται ιδιαίτερη σημαντική για την υγεία των συνανθρώπων μας οι οποίοι πάσχουν απο λευχαιμία και διάφορες άλλες αιματολογικές παθήσεις.

Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας και με την ενημέρωση του κόσμου και την ευαισθητοποίηση των Συριανών έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτή παγκόσμια προσπάθεια. Δίπλα μας φυσικά είναι και τα δύο συνεργαζόμενα μικροβιολογικά κέντρα του κ. Αλτουβά και της κας Τρίντζαλη. 

Γι αυτούς τους αγώνες και την προσπάθεια συνανθρώπων μας να κρατηθούν στη ζωή αλλά και να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, μίλησε ο κος Γραφάκος και οι ήρωες μας!

Είμαστε περήφανοι γι αυτά τα παιδιά, αξίζει να δείτε το βίντεο απο την όμορφη στιγμή που σημειώθηκε στην Διημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής 

Πηγή:https://cyclades24.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα